Hinnatõus pitsitab tarbijat

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need, kes töö ­tõttu sõitma peavad, ei saa kütuse hindu jälgida. Aga need, kes ­seda teha saavad, tunnistavad, et hinnalagi on peagi käes.
Need, kes töö ­tõttu sõitma peavad, ei saa kütuse hindu jälgida. Aga need, kes ­seda teha saavad, tunnistavad, et hinnalagi on peagi käes. Foto: Meelis Meilbaum

Statistikaameti teatel kallines ostukorv jaanuaris aasta võrdluses 2,7%, detsembriga võrreldes oli hinnatase 0,4% kõrgem. Inimesed tajuvad hinnatõusu teravalt.

Eile Turu Kaubamajas sisseoste teinud pensionär Ruth ütles, et kaupade kallinemist on selgelt näha. Kui varem maksis liiter piima 38 senti, siis nüüd on piimaliitri hind 52 senti. “Kõva hinnavahe on tõesti,” nentis Ruth ja tunnistas, et pärast maksude maksmist – needki on suurenenud – ei jää just palju toiduraha.

“Mina saan oma pensioni eest osta ainult neid tooteid, mis on sooduspakkumisena müügis,” lausus Ruth, kes näiteks lihast on kõrge hinna tõttu peaaegu loobunud. “Kuus ühe korra võin lubada,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles