Tamsalu tammepark tuleb plaanitust tagasihoidlikum

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammik.Foto on illustreeriv.
Tammik.Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tamsallu rajatakse riigi sajanda sünnipäeva auks Eesti esindustammik, kuid see ei tule nii suurejooneline, kui esialgu kavandati. Esmavajalikud tööd saja tamme pargi rajamiseks – tammede istutamine, betoonvööde paigaldus ja kõnniteede rajamine – loodetakse ära teha juba tänavu. Mänguplatsi, spordiväljakut ja rulaparki aga esindustammikusse esialgu ei tule.

Umbkaudu viie hektari suurune tammepark rajatakse Tamsalu lääneossa, kus asub hoone, mida rahvas Kukelossina tunneb.

Tamsallu esindustammiku rajamiseks korraldatud konkursi võitis kavand “Sõnasalud”, mille autoriteks on Allianss Arhitektide liikmed Eve Komp, Kristi Tuurmann ja Grete Veskiväli. Nende nägemus oli, et tammesid ümbritsevad eesti vanasõnu kandvad “vööd”, mis ühtlasi puid kaitsevad. Tamsalu vallavanem Riho Tell ütles, et arhitektide põhiidee saab küll ellu viidud, ja see ongi kõige olulisem, kuid paraku ei ole võimalik järgmise aasta kevadeks, pargi avamise ajaks, teoks teha kogu projekti. Pargi rajamise eelarve – 190 000 eurot, millest 170 000 saadakse riigikantseleilt ja ülejäänu on valla osa – on selleks liiga väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles