President jagab ordeneid: tunnustuse pälvisid ka Raul Vaiksoo ja Anti Puusepp

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Vaiksoo.
Raul Vaiksoo. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel tunnustab president oma riigi teenetemärkidega inimesi, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks.

Teiste hulgas pälvisid kõrge tunnustuse ka arhitekt Raul Vaiksoo ja ettevõtluse arendaja Anti Puusepp.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud Vaiksoo on kavandanud arvukalt ehitisi mitmel pool Eestis. Tema kavandite alusel on restaureeritud kirikuid ja mõisaid, ehitatud eramuid, büroohooneid ja etendusasutusi.

Vaiksoo on kujundanud ka Eesti esindushooneid nagu Riigikogu esindusruumid Toompeal Komandandimajas ja Eesti Esindus Euroopa Liidus Brüsselis. Raul Vaiksoo on avaldanud aja- ja kultuuriloolisi raamatuid.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvis ka ettevõtluse edendaja Anti Puusepp, kelle juhitav Palmse Mehaanikakoda OÜ on asutatud pereettevõttena 1992. aastal. Palmse Mehaanikakoda on masinaehitusega tegelev ettevõte, mille põhitegevus traktoritele mõeldud metsaveohaagiste ja tõstukite tootmine ning müük oma kaubamärgi all. Selles valdkonnas on Palmse Mehaanikakoda Euroopas üks turuliidreid.

Maarjamaa Risti V klassi teenetmärgi pälvis Nils Riess Ameerika Ühendriikidest - lavastaja, Eesti teatrielu edendaja, kes käivitas siiani kestva Rakvere teatri ja Ohio Northern University  partnerlusprogrammi ning lavastas Rakveres draama "Algused".

President Kersti Kaljulaid kommenteerib teenetemärkide jagamist: "Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel annan meie riigi teenetemärgid tänuks 113 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks."

"Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele," lisas Kaljulaid.

Riiklike autasude nimekirja leiab https://www.president.ee/et/ametitegevus/otsused/12947-58-riiklike-autasude-andmine/index.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles