Valitsus teeb ühinemisettepaneku Rakvere ja Haljala vallale ning Väike-Maarjale ja Rakkele

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallavanem Leo Aadel (vasakul) ja Vihula vallavanem Annes Naan saavad nüüd ühsivalla plaanidega edasi minna.
Haljala vallavanem Leo Aadel (vasakul) ja Vihula vallavanem Annes Naan saavad nüüd ühsivalla plaanidega edasi minna. Foto: Ain Liiva

Valitsus leppis täna kokku, et teeb ühinemisettepaneku kõikidele omavalitsustele, kes ei täida haldusreformi 5000 elaniku miinimumkriteeriumi. Rahandusministeerium esitab omavalitsustele ühinemisettepanekud hiljemalt 15. veebruariks.

Vaid merelised saarvallad Kihnu, Muhu, Vormsi ja Ruhnu saavad jätkata kohalike omavalitsustena endistviisi.

Lääne -Virumaal teeb valitsus ettepaneku ühendada Haljala ja Rakvere vald.

Haljala valla moodustasid Haljala ja Vihula vald, kes oleks eelistanud ise Lahemaa valla nime, ning Rakvere valla Rakvere ja Sõmeru vald. Elanike arv jääb alla 5000 elaniku piiri Haljala vallas, Rakvere vallal on see kriteerium täidetud.

Samuti teeb valitsus ettepaneku ühineda Rakke vald Väike-Maarja vallaga. Rakke ja Koeru vald peavad praegu ühinemisläbirääkimisi, kuid valitsuse ettepanek on ühendada Koeru hoopis Järva vallaga.

Kõik omavalitsused, kes saavad rahandusministeeriumilt ühinemissuundade ettepanekud, peavad kolme kuu jooksul, kuid hiljemalt kuni 15. maiks, esitama valitsuse ettepaneku kohta maavanemale omapoolse arvamuse. Alles pärast nende läbivaatamist teeb valitsus ühinemiste osas lõpliku otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles