Peipsi jääle on tekkinud praod

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Seoses ilmastikuoludega on Peipsi järve jää põhjakaldale tekkinud praod, mis liikumist takistavad. Järvejääl tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.

Laiad praod on tekkinud Peipsi jääle Ida-Virumaa piirkonnas. Kurult Rannapungerja suunas, 0,8 km kaugusel kaldast jookseb pragu laiusega 0,5 – 1 meetrit. Rannapungerjalt Lohusuu suunas, 0,6 km kaugusel kaldast jookseb pragu laiusega 0,5 meetrit. Remnikul, 4 km kaugusel kaldast on jäämurd liikunud ning sinna on tekkinud ligi kahe meetrine pragu. Antud kohtades on järvel lahtine vesi.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi kutsub kõiki kalastajaid ja teisi jääle minejaid üles ettevaatlikkusele. „Enne jääle minekut tutvuge kindlasti jääoludega ning vajaduse korral küsige lisainfot kordonist. Ka jalgsi jääle minek tuleb kindlasti registreerida. Nii saame teid jääoludega kurssi viia ning häda korral viivitamatult abi pakkuda,“ lisas Püvi.

Peipsi järvele võib jätkuvalt minna jalgsi ja maastikusõidukitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles