Liisk langes: valitsus läheb sundliitmise teed

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse liitmisplaani korral saavad näiteks Lasilas elavatest inimestest edaspidi mereäärse valla kodanikud.
Valitsuse liitmisplaani korral saavad näiteks Lasilas elavatest inimestest edaspidi mereäärse valla kodanikud. Foto: Graafika

Valitsus ütles kõigepealt ei Lahemaa valla nimele ja nüüd ütleb ei ka uuele iseseisvale Haljala vallale. Samuti ei sobi valitsusele Rakke valla kosilane naabermaakonnast Järvamaalt.

Valitsus leppis eile kokku, et teeb ühinemisettepaneku kõikidele omavalitsustele, kes ei täida haldusreformi 5000 elaniku miinimumkriteeriumi.

Valitsuse nägemuse järgi tuleks Haljala vald (moodustasid vabatahtlikult ühinenud Haljala ja Vihula) ühendada Rakvere vallaga (moodustasid vabatahtlikult ühinenud Sõmeru ja Rakvere vald) ja Rakke vald ühendada Väike-Maarja vallaga. Rahandusministeerium esitab omavalitsustele ühinemisettepanekud hiljemalt 15. veebruariks. “Suurepärane, väga positiivne,” rõõmustas Haljala vallavanem Leo Aadel ja ütles, et valitsuse otsust tuleb võtta kui ettevalmistustööd, moodustamaks Rakvere suurvalda, kuhu kuuluksid Haljala vald (Haljala–Vihula), Rakvere vald (Rakvere vald–Sõmeru) ja Rakvere linn. Selline suurvald saaks aga tekkida alles pärast 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles