Keskerakonna Rakvere osakonna juhatus: Siret Kotka kaotas usalduse (4)

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna Rakvere osakonna juhatuse liikmed teatasid, et on Siret Kotka vastu kaotanud usalduse ning ei näe enam temaga võimalust koostööks Rakvere osakonnas.

"18. jaanuaril  toimunud  keskerakonna Rakvere osakonna  koosolekul  üritas riigikogu liige  ja keskerakonna juhatuse liige Siret Kotka omavahelisi kokkuleppeid eirates tõusta Rakvere  osakonda juhtima. Selline salalik käik  hämmastas  kõiki tänased keskerakonna Rakvere osakonna liikmeid," teatasid juhatuse liikmed.

Juhatuse liikmed on seisukohal, et on Siret Kotka kui erakonna Lääne Virumaa piirkonna esimehe taga seisnud ühtse  meeskonnana.  Ja seda kõikides erakonna jaoks keerulistes otsustes viimase aasta jooksul.

"Ta on saanud meiega arvestada kõikides küsimustes. Hoolima sellest , et see ei ole alati läinud kokku erakonna sees toimuvate arengutega . Oleme oma sõna pidanud ja teda igati toetanud.  On põhimõte - kui on kokku lepitud siis nii ka käitutakse," leiab keskerakonna Rakvere osakonna juhatus.

Juhatus otsustas, et erakonna  Rakvere osakonna juhina toetatakse üksmeelselt  2015.  aastal  erakonnaga  liitunud pikaaegse linnapea  kogemustega Andres Jaadla  kandidatuuri  ning 2017.  aasta kohalike valimistel minnakse ühise meeskonnana  olles kokku pannud tugeva  erakonna valimisnimekirja.

"Selle teadmise ja kindla kokkuleppega mindi üldkoosolekule 18. jaanuaril. Ootamatult ja  kõigile  Rakvere  osakonna juhatuse liikmete teadmata  seadis aga erakonna liige  Urmas Laht üles Siret Kotka  kandidaadi osakonna juhatuse esimehe kohale, millega Kotka ka nõustus," märkis Rakvere osakonna juhatus.  

Kokkuvõtete tegemisel selgus, et keskerakonna Rakvere osakonna koosolek on otsustusvõimetu kvoorumi puudumise tõttu.

Osakonna juhatuse teatel kutsus Siret Kotka kokku erakonna põhikirjas sätestatud korda rikkudes koosoleku 9. veebruariks. Erakonna Rakvere osakonna juhatus oli aga kutsunud kokku põhikirjalise üldkoosoleku 15. veebruariks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles