VAT Teatri menutükk “Alias” jõuab Rakverre

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Teet Suur

Teisipäeval, 21. märtsil kell 19 jõuab Rakvere teatri suures saalis publiku ette Andrus Kivirähki kirjutatud ja Aare Toikka lavastatud näitemäng “Alias”, mis räägib loo klassiõdedest Juliast ning Piretist. Julia on nautinud terve elu kuulsust ja tähelepanu, figureerinud seltskonnaajakirjade esikaantel ja olnud mitu korda mehel.

Piret, vastupidi, on elanud peaaegu nähtamatult – käib tavalisel igaval tööl, mängib üksinda lauamänge ja unistab suurest õnnest. Pärast paljusid aastaid saavad kaks klassiõde juhuslikult kokku ning hakkavad mängima “Aliast”. Sõnaseletuste käigus saab selgeks, missuguste inimestega meil tegelikult tegemist on.

Autor Andrus Kivirähk ja lavastaja Aare Toikka jätkavad “Aliasega” VAT Teatris intiimse kahe tegelase draama traditsiooni (varasemalt “Karin ja Pearu” ning “Ingel, ingel, vii mind taeva”).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles