Esikohapoiss ja eripreemiate neiu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkooli muusikaõpetaja Elene Altmäe ja tema õpilased, hõbehäälsed Henry Erenebus ja Regina Sundejeva laulavad igal vabal hetkel.
Kadrina keskkooli muusikaõpetaja Elene Altmäe ja tema õpilased, hõbehäälsed Henry Erenebus ja Regina Sundejeva laulavad igal vabal hetkel. Foto: Marianne Loorents

Tuntud muusik Mick Pedaja, kes kuulus noorte lauljate konkursi Solistica žüriisse, oli Kadrina keskkooli üheksanda klassi poisi Henry Erenebuse laulmisest nii vaimustunud, et ütles otse välja, et ootab hõbehäälelt plaati.

Kui Henry muusikaõpetaja, noorte juhendaja Elene Altmäe paneb mängima poisi võistlusesituse, katab vokalist kõrvad kätega. “Võib kinni panna,” ütleb tagasihoidlik Henry vaikselt. Konkursil osalenud teine laulja, kahe eripreemiaga koju tulnud Regina Sundejeva taob laua all jalaga rütmi.

Väikeses Kadrina koolis õpivad praegu Eesti ühed kõvemad noored muusikud. Jaanuari lõpus Kuressaares toimunud lauluvõistluse lõppvooru saadetud 185 demo põhjal valitud 55 solisti hulka ei saanud rohkem ühtegi meie maakonna lauljat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles