Riigikaitse­nõukogus räägiti liitlasvägede saabumise ettevalmistustest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitse­nõukogus räägiti liitlasvägede saabumise ettevalmistustest.
Riigikaitse­nõukogus räägiti liitlasvägede saabumise ettevalmistustest. Foto: Marianne Loorents

Kaitseminister ja kaitsevägede juhataja andsid riigikaitsenõukogule ülevaate täiendavate NATO liitlasvägede saabumisest Eestisse vastavalt alliansi otsusele möödunud aasta Varssavi tippkohtumisel. “Liitlasvägede saabumine ja meie ettevalmistused selleks on graafikus ning ma tunnustan kõiki, kes sellesse panustanud on,” ütles president Kersti Kaljulaid. Ta lisas, et on selge, et eriti just esimesel aastal on üle 1000 liitlassõduri saabumine suur väljakutse, mistõttu peame olema ka valmis reageerima võimalikele ootamatustele.

“Usun, et me näeme varsti pahatahtlikke infooperatsioone, libauudiseid ning muud, mille eesmärk on segaduse külvamine ja väärinfo levitamine. Eeskätt soovitan selles osas pea külmana hoida ning suhtuda igasugu “sensatsioonidesse” allikakriitiliselt,” rääkis Kaljulaid.

Riigipea sõnul on NATO pataljoni saabumine sel kevadel oluliselt Eesti heidutust tugevdav meede. “Aga heidutus ei saa kunagi valmis. See peab vastama reaalsele ohuhinnangule ning julgeolekukeskkonna muutudes tuleb ka heidutust vastavalt kohandada. See töö jätkub ka pärast liitlaste saabumist,” ütles president Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles