Vabaerakond tahab küladele enesemääramise õigust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külliki Kübarsepp.
Külliki Kübarsepp. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabaerakonna saadikud esitasid arupärimise riigihalduse ministrile Eesti eri paikades asuvate külade enesemääramisõiguse kohta ja loodavad saada teada valitsuse seisukoha.

Vabaerakonna saadik riigikogus Külliki Kübarsepp tõi näiteks Järvamaal Ambla, Sääsküla ja Käravete kandi, kus möödunud kevadel koguti allkirju sooviavaldusele liituda Tapa vallaga. “Tapa vald on kuulunud ajaloolise, aga siiani ühtehoidva Ambla kihelkonna piiresse. Ambla volikogu otsustas külade soovi mitte toetada, Tapa vallavolikogu liidaks kunagise Ambla kihelkonna alad kokku,” ütles Kübarsepp.

Küsitlustel on Amblas oma arvamuse teada andnud 42,8%, Käravetes 31,5% ja Sääskülas 30,9% elanikest. Ambla vallavolikogu vastas külade pöördumisele eitavalt, Tapa vallavolikogul jäi 15. augustil 2016 üle nentida, et kui Ambla vald on küladele eitavalt vastanud, siis konstruktiivset koostööd naabriga probleemi lahendamiseks ette ei kujutata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles