Suur vastlakuklite edetabel

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
I KOHT: Pihlaka
I KOHT: Pihlaka Foto: Meelis Meilbaum

Vastlakuklite sööjad jagunevad kardinaalselt kaheks: ühed armastavad vaid moosiga, teised üksnes moosita kukleid.  Kõige olulisem kriteerium on värskus – kui sai on värske, pealt krõbe ja seest pehme, siis on kiitus kiire tulema.

Kui aga kukkel on kõva ja kuiv, siis olgu vahukoor nii ehtne, hea ja rikkalik kui tahes, saia puudujääke see ei kompenseeri. Nii et mida kiiremini kukkel ahjust suhu jõuab, seda maitsvam see on. Kusjuures tootjad annavad oma kuklitele ka erineva pikkusega realiseerimisaja: Päts 24 tundi, Pihlakas 36 tundi, Grossi Pagarid, RR Lektus, Selveri Köök 48 tundi, Eesti Pagar ja Pagaripoisid aga kolm päeva.

Vastlakukliga kannatab ka kenakesti eksperimenteerida: lisada šokolaaditriipe, teha kukkel rukkijahust või kasutada klassikalise kukli asemel näiteks moosipalli. Tulemuseks võib olla täielik põrumine või tohutu triumf – kõik oleneb sööjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles