Lüganuse taotleb ühinemisel erandit

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganuse vald
Lüganuse vald Foto: Virumaa Teataja

Lüganuse vald, kes kaheteistkümnendal tunnil otsustas ühinemisprotsessist loobuda ning kellele valitsus teeb ettepaneku liituda Sonda valla ja Kiviõli linnaga, kavatseb taotleda erandit, viidates eelmiste valimiste eel toimunud liitumisele, kirjutab Põhjarannik.

Lüganuse vald loobus ühinemisläbirääkimistest eelmise aasta talve hakul − ajal, kui tema ühinemispartnerid, Kiviõli linn ja Sonda vald, olid ühinemislepingu juba heaks kiitnud. Läbirääkimiste algusest alates ühinemise vastu vastumeelsust üles näidanud Lüganuse lootis erandile, kuid valitsus on seisukohal, et ta peaks kahe regiooninaabriga liituma. Lüganuse omakorda lubab ühinemisprotsessi sirge seljaga lõpuni käia ning paneb 15. maiks kokku vastuse, milles taotletakse uuesti erandit, viidates 2013. aastal toimunud ühinemisele.

Lüganuse volikogu esimehe Marja-Liisa Veiseri sõnul käsitletakse valitsuse ettepanekut järgmisel volikogu istungil. "Eks tuleb valida halbade variantide seast Lüganuse jaoks parim," ütles Veiser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles