Andres Anvelt: töögrupp soovitas sisekaitseakadeemia Narva kolida

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus võimuliit viib sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale. Fotol Narva linnus. Foto on illustratiivne.
Uus võimuliit viib sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale. Fotol Narva linnus. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Koalitsioonierakondade töögrupp soovitas sisekaitseakadeemia Narva kolida, siseminister Andres Anvelt toonitas, et tegu ei olnud otsusega.

Anvelt ütles valitsuse pressikonverentsil, et koalitsioonierakondade töögrupp ei saa otsustada, vaid esitada soovitusi.

Anvelti sõnul soovitas töögrupp minna edasi niinimetatud keskmise variandiga, mille kohaselt kolib Narva sisekaitseakadeemia Tallinnas asuv osa, politsei- ja piirivalvekolledži ning päästekolledži päästekool jäävad oma praegustesse asupaikadesse Paikusel ja Väike-Maarjas.

Siseministri sõnul peab töögrupp koos asjaga seotud ministeeriumite esindajatega esitama hiljemalt 9. märtsiks kalkulatsioonid akadeemia Narva kolimise hinna ja aja kohta. "Sellelt pinnalt saab valitsus otsused teha," lisas ta.

Anvelt toonitas, et sisekaitseakadeemia kolimise kulusid ei saa katta Ida-Virumaa sisejulgeolekusse planeeritud investeeringute arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles