Rahvaliidu juhatus kaalus tulevikuväljavaateid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok
Andrus Blok Foto: Arvet Mägi

Neljapäeval kogunes rahvaliidu juhatus, et hinnata valimistulemusi ja arutada, kuidas minna edasi. Rahvaliidu esimees, Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et ühtegi konkreetset otsust vastu ei võetud. Bloki sõnul ei ole ta ka lõplikult otsustanud, kas jätkab erakonna esimehena.


“Küsime arvamust, kuidas nad tulevikku näevad, meie maakonnaorganisatsioonidelt,” ütles Blok ja lisas, et lõpliku otsuse peavad tegema erakonna volikogu ja kongress.

Võimalusi edasiseks on kolm: kas jätkata iseseisva parteina, kaaluda ühinemisvõimalust mõne teise erakonnaga või laiali minna. Kaaluti kõikide variantide plusse ja miinuseid, rääkis Andrus Blok. Ta tunnistas, et praeguses seisus, kui toetus on väike ning oma seisukohti keeruline kuuldavaks teha, on erakonnal üsna raske jätkata.

Rahvaliidu esimees tõdes, et valimistel läks halvasti. “Muidugi olen ma pettunud, lootsin paremat tulemust, aga teha ei ole midagi, seis on selline. Rahvaliit sai seekord umbes kolmandiku eelmistel riigikogu valimistel kogutud häältest,” konstateeris Blok.

Oma isikliku häältesaagiga jääb rahvaliidu esimees, kes kogus Lääne-Virumaal 1216 valija toetuse, enam-vähem rahule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles