Skype-vanavanemad

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memmed-taadid näevad lastelaste kasvu arvutiekraanilt.
Memmed-taadid näevad lastelaste kasvu arvutiekraanilt. Foto: Shutterstock

Ajal, mil paljud eestlased elavad välismaal ning osa nooremat rahvast on seal peregi loonud, on Eestis üksjagu vanaemasid-vanaisasid, kes näevad oma lapsi-lapselapsi põhiliselt interneti vahendusel.

Tegelikult on Skype’i kaudu mõnus lävida ka siis, kui üksteisest lahutab vaid paar kilomeetrit. Üks Lääne-Virumaa noor vanaema kasutab oma paariaastase lapselapsega suhtlemiseks sageli Skype’i ja mobiili videokõnet, sest laps elab oma vanematega Tallinnas. Kiire elutempo juures aga maale kuigi sageli ei pääse. Nii saabki vanaema lapselapse kasvamisest osa eelkõige tehnika vahendusel. “Ta läheb kogu aeg aina rohkem minu moodi,” rõõmustab vanaema.

Kundas elava Anne tütred elavad juba aastaid välismaal ning on seal ka pere loonud. Oma kahe lapse, viie lapselapse ja kahe lapselapselapsega peab ta sidet eelkõige Skype’i vahendusel. “Mul on tahvel, kus on peal Skype, multifilmid lastelaste jaoks ja fotod,” rääkis Anne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles