Indrek Saar soovib Pärdi keskuse ehitamiseks 2,2 miljonit lisaraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Indrek Saar soovib Harjumaale Laulasmaale rajatava Arvo Pärdi keskuse uue hoone ehituseks 2,2 miljonit eurot lisaraha, et keskus 2018. aasta sügiseks valmis ehitada.

Seetõttu soovib Saar antud teemal valitsuse kiiret otsust raha eraldamiseks, et oleks võimalik sõlmida leping ehitushanke võitnud ettevõttega Ehitustrust ja avada keskus tuleva aasta sügisel Arvo Pärdi 83. sünnipäevaks Eesti Vabariigi 100. aastapäeval.

"Seni on keskuse rajamiseks kulunud veidi üle miljoni euro ja keskuse valmis ehitamiseks läheb tarvis veel 7,7 miljonit eurot," märgib Saar.

Algselt plaaniti 2013. aastal keskuse ehitust kavandades selle kogumaksumuseks 6,5 miljonit eurot, millest ehitusele oli ette nähtud 5 miljonit eurot. Praeguseks on hind Saare sõnul aga kallinenud, seda nii üldiste ehitushindade kallinemise kui võidutöö projekti maksumuse tõttu. AS-i Ehitustrust pakkumus oli 6,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles