Prokuratuuri andmeil suureneb arvutikelmuste hulk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: Toomas Huik / Postimees

Viru ringkonnaprokuratuuri andmetel registreeritakse arvutikelmusi jätkuvalt palju nii Ida-Virumaal kui ka mujal Eestis ning see tendents on kasvav, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Eelmisel aastal registreeriti Ida-Virumaal 94 arvutikelmust ning jätkuvalt on prokuratuuri Narva osakonna menetluses 42 kriminaalasja, mis on alustatud kas kelmuse või internetikelmuse kahtluse põhjal.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Veronika Lauri sõnul jõudis mullu detsembris Viru maakohtu Narva kohtumajja mahukas kriminaalasi, kus esitati süüdistus kelmuste toimepanemises neljale inimesele, kellest üks viibib ka vahi all.

"Süüdistuse kohaselt panid nad aastatel 2012-2015 üksinda või grupis toime kelmusi ning arvutikelmusi, mis seisnesid selles, et telliti järelmaksuga kaupu ning võeti kiirlaene kannatanute nimelt, kasutades kas nende isikuandmeid või saades ligipääsu nende pangakontodele," rääkis Laur ERR-ile.

Selliste kuritegude toimepanijad saavad oma valdusesse teiste inimeste ID-kaarte ja ka elamislube ning taotlevad siis kannatanute isiklikke andmeid kasutades laenufirmadelt laene või ostavad nende nimel järelmaksuga kaupu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles