Teatrirahvas äratas loomemaja vaimu ellu

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar (vasakult), Aivar Mäe ja Ain Lutsepp äratasid loomeliidu hoone renoveerimise ajaks unele suikunud majavaimu ellu.
Indrek Saar (vasakult), Aivar Mäe ja Ain Lutsepp äratasid loomeliidu hoone renoveerimise ajaks unele suikunud majavaimu ellu. Foto: Marianne Loorents

“Majavaim, hoia alt,” juhatas Estonia peadirektor Aivar Mäe sisse kultuuriminister Indrek Saare gongilöögi, millega eile Koolimäel teatriliidu renoveeritud loomemaja avatuks kuulutati.

Sel pidulikul päeval vaatas Aivar Mäe minevikku ja jagas ajaloolise maja loo kolme ajajärku, nimetades neid maja kolmeks tulemiseks.

Esimene tulemine jääb aastasse 1923, kui kohaliku rahva korjanduse toel avati kool kahe klassiruumiga. Neist ühte oli võimalik ehitada näitelava, millel kohalikud sepad ja muud töömehed näidendeid tegid ja isegi “Silva” ette kandsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles