Biolagunevate jäätmete kogumisest Rakvere linnas

, Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Internet

Alates 1. märtsist on Rakvere linnas korraldatud jäätmeveoga hõlmatud biolagunevad jäätmed. See tähendab, et 1. märtsist tuleb biolagunevad köögi- ja sööklajäätmed koguda eraldi ning anda üle jäätmevedajale, kelleks Rakvere linnas on AS Ragn-Sells.

Nõue kehtib kõikidele kortermajadele, kus on 10 või enam korterit, ja juriidilistele isikutele, kellel tekib biolagunevaid jäätmeid üle 25 kg nädalas. Eraldi kogumiseks tuleb hankida biolagunevate jäätmete konteiner ning leppida Lääne-Viru jäätmekeskusega kokku veo sagedus.

Konteiner võib olla 140- või 240-liitrine ning selle sisse tuleb panna biolagunevast materjalist kott. Biolagunevate jäätmete konteinerit tuleb tühjendada vähemalt korra kahe nädala jooksul, aga kindlasti võib seda teha ka sagedamini. Suurem tühjendussagedus väldib halva lõhna ja kahjurite teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles