Kindlat meelt ja kestvat iseseisvust Eestile!

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Head vabariigi aastapäeva!
Head vabariigi aastapäeva! Foto: Arvet Mägi

​Mõned päevad enne Eesti 99. sünnipäeva rääkis Tapa gümnaasiumi riigikaitseõpetaja nooremveebel Margus Oras riigi kaitsmisest otse metsast ajateenijate väljaõppelt. Täna jagab ta tunnis meditsiiniteadmisi. Rakvere ja Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpetaja vanemveebel Renzo Rajaste rääkis viimati vabatahtlikele noortele kutsealuse kohustustest.

Rajaste ütleb, et peab oma missiooniks selgitada, kui tähtis on igaühe roll riigikaitses. “On vastutus, et noored tulevad ajateenistusse. Kes ei tule, osaleb riigikaitses näiteks doonorina. Läheb valima ja saab aru, mida valib. Oluline on, et mõistetakse, kuidas maailm toimib, et kõik pole mustvalge,” räägib Rajaste, kes põimib tundi ajalugu ja poliitikat.

“Üritan selgitada, milles on Ameerika superjõud. Lennukikandjate ümber on koondunud kuus armeed, mida võib üle maailma saata,” ütleb Rajaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles