Eesti vabariigi soojemad ja külmemad sünnipäevailmad läbi aastate

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vabariigi sünnipäeva on 24. veebruaril tähistatud Tallinnas igasuguse ilmaga – nii pluss- kui miinuskraadidega. Kõige enam on õhutemperatuur puudutanud kaitseväe paraadil osalenuid ning paraadi ja hommikust lipuheiskamistseremooniat vaatama tulnud inimesi.

Kõige soojem oli Tallinnas 24. veebruaril 1990. aastal, kui termomeeter näitas linnas koguni 9,2 soojakraadi. Kõige jahedam ilm vabariigi sünnipäeval oli 2011. aastal, mil pealinnas hommikupoolikul kella 7 ja 8 vahel mõõdetud õhutemperatuur oli miinus 25,4 kraadi.

Eesti ilma eripäraks on küllaltki suur temperatuuride kõikumine ühe päeva lõikes. Päev võib alata külmalt, kuid muutuda tundidega oluliselt soojemaks. Suurim temperatuurivahe esines 2011. aastal, mil kraadiklaasi näit muutus päeva vältel lausa 16 kraadi võrra (vahemikus –9 kuni –25,4 kraadi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles