Kalaküla kerkis külma tuule kiuste

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalaküla hakkab kerkima. Kõige tähtsamal kohal on peldik. Naiste mure oli, et too auväärne asutus telgist liiga kaugele ei jääks. Põhupakid lähevad ööseks külje alla.
Kalaküla hakkab kerkima. Kõige tähtsamal kohal on peldik. Naiste mure oli, et too auväärne asutus telgist liiga kaugele ei jääks. Põhupakid lähevad ööseks külje alla. Foto: Andres Pulver

Kallaste lähedal ligi kilomeetri kaugusel rannast hakkas kala­küla järvejääle kerkima alles kesk­päeval, ehkki välja oli kuulutatud, et ette­võtmisega tehakse algust kell kümme.

Nädal tagasi Kallaste poole sõites jäid Peipsi kaldal silma Lätist kohale vuranud kalameeste bussid – küll suuremad, küll väiksemad. Neil endil ju pole taolist järvelahmakat, kust talvel kopsakaid saake välja võluda.

Kalaküla üks eestvedajaid Tauno Laasik mittetulundusühingust Peipsimaa Kogukonnaköök rahustas: “Kiiret pole kuhugi, paneme tasapisi küla püsti ja homme kell neli hakkame maha võtma.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles