Vabadussõja ausamba jalamile asetati pärjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vabariigi 99. aastapäeval asetasid Rakvere Ausambamäel vabadussõja ausamba jalamile pärjad Lääne-Viru maavanem Marko Torm, Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek ja linnapea Mihkel Juhkami, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Hõbemägi, parteide esindajad ja teised kohalviibinud.

Eesti Leegioni veteranide ja Virumaa endiste nõukogude poliitvangide nimel pärja asetanud Ruuben Lambur ütles oma sõnavõtus, et täna seistakse siin, et austada mälestust neist isaisadest, kes julgesid, tahtsid ja suutsid kätte võtta relva ja vabastada meid lõputuid sajandeid kestnud ikkest.

Aga austust on väärt ka need ärkamisajast tulnud mehed, kes sel väga keerulisel ajal, kui peaaegu kogu maailm oli meie vastu, suutsid jääda kindlaks ja raiuda maailmakaardile uus riik – Eesti vabariik. „Need kiibitsejad, kes oma mina tõstmiseks ilguvad president Konstantin Pätsi ja tema valitsuse tegemiste üle, õppigu ajalugu. Ja teadku, et seda, mis on rahvas loonud, ainult rahaga ei muuda,“ kõneles Lambur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles