Maavanema viimane vastuvõtt kulges rõõmsas meeleolus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Marko Tormi vastuvõtul pakutud 50- kilogrammise suursuguse martsipanitordi saali toomine nõudis rohkelt rahvast.
Maavanem Marko Tormi vastuvõtul pakutud 50- kilogrammise suursuguse martsipanitordi saali toomine nõudis rohkelt rahvast. Foto: Meelis Meilbaum

​Lääne-Viru maavanema Marko Tormi ja  abikaasa Jule Käen-Tormi kolmapäeva õhtul Haljala rahvamajas Eesti 99. sünnipäeva auks korraldatud vastuvõtt võib sellises vormis jääda viimaseks. Siiski tähistati vabariigi aastapäeva tujuküllaselt. Kõlas hea muusika ja avaldati austust maakonna vapimärgi saajatele.

Enne seitsmenda maavanema Marko Tormi traditsioonilist aastapäevakõnet sai sõna Lääne-Virumaa esimene maavanem Lembit Kaljuvee, kelle kõne oli emotsioonidest laetud. Ta sidus Lääne-Virumaa olulisimad sümbolid enda elu helgeimate hetkedega. 

“Minu lapsed ja lapselapsed on sündinud Rakvere haiglas. Meie haiglas on selle aja jooksul sündinud 20 000 last, see on rohkem kui Rakvere linnas inimesi,” ütles Lääne-Viru maavanem aastatel 1990–1992 Lembit Kaljuvee. Ta nentis, et rõõme – neid on olnud rohkesti. “Palju on muutunud paremuse poole. Sellist Virumaad ma tahtsingi 25 aastat tagasi,” lausus Lembit Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles