Tapa valla teenetemärgi pälvisid Peeter Kald ja Urmas Roosimägi

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi võtab õnnitlused vastu volikogu esimehelt Reigo Tammelt.
Urmas Roosimägi võtab õnnitlused vastu volikogu esimehelt Reigo Tammelt. Foto: Tapa muuseum

Täna tähistati Tapal Eesti vabariigi 99. sünnipäeva kontsertaktusega, kus anti muu hulgas üle teenetemärgid Peeter Kaldile ja Urmas Roosimägile.

Peeter Kald on Tapa valla muusika- ja kultuurivaldkonnas tegutsenud aastaid, nii orkestrijuhi, koorijuhi kui ka muusikakooli direktorina, ning pidanud 42 aastat õpetajaametit. Peeter Kald alustas oma karjääri Tallinna 16. ja Tapa 1. keskkoolis muusikaõpetajana. Tapa muusikakooli direktorina töötas ta 28 aastat ja selle aja jooksul lõpetas kooli enam kui 300 õpilast. Peeter Kald on olnud aastakümneid aktiivne Tapa linna muusikaelu korraldaja.

Urmas Roosimägi oli aastatel 2004–2008 Tapa väljaõppekeskuse ja Kirde kaitseringkonna ülem ning 2009-2016 Tapa vallavolikogu esimees. Tema eestvedamisel kujunes välja väga hea koostöö kaitseväe, kaitseministeeriumi ja Tapa valla vahel, tänu millele suurenes kaitseväelaste Tapa valda elanikuks registreerunute arv, tihenes koostöö valla ürituste korraldamisel ja korrastati väga palju objekte avalikus ruumis.

Urmas Roosimägi vedas aastaid MTÜ Tapa Linna Arengu Seltsi tegevust, mis projektide kaudu toetas Tapa valla kultuurielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles