Fotod: Tapal peeti slaavipärast vastlapidu

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tapa kultuurikojas meeleolukat õigeusu kommete kohast vastlapäevapidu, mida slaavipäraselt maslenitsa’ks nimetatakse.

Pärast keskpäeva alanud kontsert kestis ligi kolm tundi. Esinesid Tapa kultuurikoja tantsulapsed, koor Žuravuška Tapalt, samuti Armeenia, Iirimaa ja Ukraina seltsi taidlejad Tallinnast.

Söödi traditsioonilist vastlasuppi, lapsed võtsid mõõtu joonistamises ning selgitati välja parimad "ämma pliinid" ehk ülepannikoogid.

Peo lõpuks pandi kultuurikoja ees põlema nukk - see tähistab kaaskondlastelt andekspalumist kõige halva pärast, halva minemasaatmist ja 40-päevase paastu algust. Õigeusu kirikukalendri järgi tähendab paastu algus ühtlasi talve ärasaatmist ja peatselt saabuva kevade tulekut.

Taolist üritust  korraldati Tapal juba kuuendat korda mittetulundusühingu Loominguline Ühendus Koit ja Tapa vallavalitsuse eestvedamisel ning partnerite toetusel ja kaasabil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles