Kiri: Eesti riik – tõehetk!

Ramo Pener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramo Pener.
Ramo Pener. Foto: Erakogu

Kas saame tähistada ka oma riigi 100. sünnipäeva? Aus vastus – ei tea. Miks? Poliitikud, politikaanid ning plutokraadid oma äärmuslikus vasakliberaalsuses on meile tõe asemel esitamas pooltõdesid, mis on kordi hullemad kui pärisvaled. 

Oleks viimane aeg loobuda eksitavast, segadust külvavast, valerahu sisendavast poliitkorrektsusest, mille käigus tõde meie maailma, Euroopa ja Eesti sise- ja välisjulgeoleku tegelikust olukorrast on teadlikult ja tahtlikult moonutatud, ilustatud ja põhjendatud sellega, et paanikat ei tohi külvata ja rahvast ei tohi hirmutada. Tõde poliitikute ja ekspertide suust võib olla küll terav ja hirmutav, aga samas aktiveeriv, mobiliseeriv, rahvast liitev ning koos hoidev, kui saabub hetk seista oma riigi eest nagu üks mees ja naine. Hämamine aga suurendab rahva distantseerumist poliitikast ja võõrdumist poliitikutest, sest rahva harimine poliitilisel tasandil on teadlikult unarusse jäetud.

Demagoogia, ilustamine ning tõe mahavaikimine on võrreldav üks ühele 1930-ndate vaikiva ajastuga, mis sest, et praegu keegi ei vaiki, (sotsiaal)meedia on arvamusavaldajatest tulvil, kuluks sajandeid, et kogu seda infot filtreerida, aga tegeliku olukorra kohta maailmas, Euroopas ja Eestis on kõhedust tekitav vaikus. Tõe pähe esitatakse meile spekulatsioone ning fiktsioone. Vähegi tõepärane info tembeldatakse juba eos propagandaks. Aastaid tagasi tegi Merkel Putinile heameelt sellega, et rääkis avalikult vastu NATO vägede paigutamisele Balti riikidesse. Erukindral Ants Laaneots on julge eestlasena viidanud Venemaa “lähisvälismaa” kontseptsioonile, mida tuntakse Karaganovi doktriinina ja mis tähendab Vene impeeriumi taastamist. Soovitan sellega tutvuda. Olgu lisatud, et aastatel 2005–2009 ilmus kolmes osas “Uus Vene doktriin”, mis püstitab Venemaale kaks strateegilist ülesannet. Esmalt taastada Vene impeerium, lõppeesmärgina aga asuda USA asemel globaalse administraatori rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles