Juhtkiri: kilud ja sünnipäevapidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi aastapäeva vastuvõttudega on selleks aastaks ühel pool. Daamid saavad kleidid kappi riputada ja härrad võivad lipsusõlme lõdvemale lasta. Prominentsed isikud on esinenud, sõna on võetud, president on kõnelenud ja rahvas meelelahutust saanud. 

Riigi sünnipäeva pidamisega on alati see lugu, et nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi. Ühtede meelest on tore, et sünnipäeva ikkagi vääriliselt tähistatakse. Mis siis, et sünnipäevalapseks on riik ja riigi olukord kümnepallisüsteemis päris kümnega hinnatud olla ei pruugi.

Aga ideaalset maailma ju ei olegi. Pidutseda ja puhata tuleb osata, siis osatakse ka tööd teha. Ilmselt oskavad pidutseda ka eestlased, sest 24. veebruaril poest kilufileed otsides võis selle toote järele aga sülge neelama jäädagi, sest letid olid tühjad nagu kadunud nõukaajal ning defitsiitset kraami võis vaid hea naabriga jagades maitsta saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles