Riik toetab 5 miljoni euroga 25 väikesadama arendamist

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu sadam.
Võsu sadam. Foto: Meelis Meilbaum

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kinnitas väikesadamate võrgustiku väljaarendamise toetamise tingimused, mille tulemusel toetab riik 5 miljoni euroga 25 väikesadama arendamist.

Toetuse suurus ühe projekti kohta on 50 000 kuni 200 000 eurot. Toetusskeemi rahastab riik Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) vahenditest. Toetusskeemi eelarveperioodil 2014–2020 on raha 5 miljonit eurot, millele lisandub taotlejate omafinantseering, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM)

"Meile meeldib mõelda, et Eesti on mereriik, ja eks pea 3800-kilomeetrine rannajoon ning meresõidutraditsioon sellele ka viitab, samas aga ei ole meie väikesadamate võrgustik mereriigi vääriline. Olemasolevad väikesadamad ja infrastruktuur ei ole täna paraku piisavad, et rannikualade atraktiivsust mereturistide seas suurendada," ütles Palo.

Struktuurifondide rakendamise eelmisel perioodil aastatel 2007–2013 rakendatud väikesadamate võrgustiku arendamise meetmes oli üks taotlusvoor ning 3 miljoni euroga toetati 19 sadamat, sealjuures kõigis merepiiriga maakondades. Toetuse abil viidi sadamad vastavusse külalissadamale esitatavate nõuetega.

Toetust saanud väikesadamates oli projektide lõpuks 699 külaliskohta, juurde oli neid loodud 245.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles