Talumistasud muutuvad õiglasemaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Justiitsministeerium saatis valitsuse istungile eelnõu, millega lahendatakse talumistasu kõige suuremad probleemid, nähakse ette selged koefitsiendid talumistasu arvestamiseks ja enim koormatud maaomanikele senisest oluliselt suurema talumistasu maksmine.

“Valitsuse saja päeva plaanis oli ka talumistasude eelnõu väljatöötamine. Seni on maaomanikud saanud nende kinnistul asuva tehnorajatise eest ebaõiglaselt madalat tasu, kuigi see on neil takistanud oma maad sihtotstarbeliselt kasutada. Tihtipeale on see tasu olnud praktiliselt olematu,” ütles justiitsminister Urmas Reinsalu.

Probleemi lahendamiseks on justiitsministeerium pakkunud välja maaomanikele igaaastase talumistasu maksmise, mis kompenseerib omanikule nii maamaksu kulu kui ka saamata jäänud tulu. Selle tasu suurus on 7,5 protsenti maa maksustamishinnast korrutatuna kitsenduse ruumilise ja sisulise ulatuse koefitsientidega. See tähendab, et kui tegemist on maaga, mida ei ole võimalik sihtotstarbeliselt kasutada, saab maaomanik lisaks 2,5 protsendile maamaksu hüvitisele täiendavat igaaastast hüvitist viis protsenti kaitsevööndi aluse maa maksustamishinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles