Liiklusõnnetuse suurim kahju oli mullu ligemale 40 000 eurot

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Foto on illustreerv.
Liiklusõnnetus. Foto on illustreerv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mullu registreeriti maakonnas 848 liikluskindlustusjuhtumit, kõige suurem kahjuhüvitis oli vabatahtliku sõidukikindlustuses 38 648 eurot ja puudutas teelt väljasõitu. Eesti Liikluskindlustuse Fondi andmetel said kindlustusandjad mullu 9,7 miljonit eurot kahjumit. Registreeriti 35 423 liikluskindlustusjuhtumit, mis on rohkem kui kunagi varem. Keskmine kahju tõusis rekordilise 1992 euroni.

Võrreldes tunamullusega, kasvas liikluskindlustusjuhtumite arv maakonnas eelmisel aastal 18 protsenti, jäädes kasvult alla vaid Viljandimaale (20).

Mullune juhtumite arvu kasv kõiki kindlustusandjaid siiski ei puudutanud. ERGO klientidel toimus mullu maakonnas 508 liiklus- või kaskokindlustuse kahjujuhtumit kogusummas 601 041 eurot. Tunamullu oli kahjusid veidi rohkem ehk 511 juhtumi puhul tuli maksta hüvitist kogusummas 647 534 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles