Kommentaar: kindlustust sõlmides arvesta reisi sihtkohta ja võimalikke riske

Epp Ulfsak
, Salva Kindlustuse reisikindlustuse osakonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Ulfsak.
Epp Ulfsak. Foto: Erakogu

Möödunud aastal kasvasid reisikindlustuse kahjud järsult, eriti reisitõrke osas, mis tähendab, et suur osa väljamakstud hüvitistest maksti ära jäänud reiside korvamiseks. Kõige sagedamini tuli seda ette mõne pereliikme haigestumise tõttu viirushaigustesse vahetult enne reisi. Tähele tuleb panna, et reisitõrkekaitse tuleb eraldi tervisekindlustusele juurde sõlmida, vastasel juhul ei saa kindlustus ära jäänud ja juba tasutud reisikulusid hüvitada.

Põhiriskid, mida saab katta reisitõrkekindlustusega, on reisi ärajäämine ootamatu haigestumise või õnnetusjuhtumi tõttu, samuti lendude, sh transiitlendude (või lennule) hilinemine, reisi katkemine kindlustatu enda või tema kodumaal viibiva lähisugulase ootamatu haigestumise tõttu. Lisaks saab sõlmida pagasikindlustuse või osta lennuaegade muutumise, lennu katkemise või ärajäämise kaitse looduskatastroofi, transpordiettevõtte pankroti või terrorismi korral.

Reisil võib ette tulla mitmesuguseid juhtumeid ja õnnetusi. Kuigi kõige sagedamini tuleb ette viirushaiguseid, siis kalleimad ja keerulisimad on juhtumid, mis puudutavad mitut inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles