Haljala eelarvest läheb 1,3 miljonit uuele koolihoonele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala kool liigub muutuste tuules.
Haljala kool liigub muutuste tuules. Foto: Meelis Meilbaum

Haljala vallavolikogu kinnitas 2017. aasta eelarve, mille kogumahuks on 4, 5 miljonit eurot. Haljala vallavanem Leo Aadel ütles, et võrreldes 2016. aasta kinnitatud eelarvega, on kogumaht kasvanud 1,7 miljoni euro võrra, ennekõike tulevikku suunatud investeeringutel taristusse. “Eelarve põhitegevuse tulud ja kulud on jäänud eelnevate aastate tasemele, tulude prognoosimisel oleme pigem konservatiivselt optimistlikud,” ütles Aadel.

Vallavanema sõnutsi on olulisemateks investeeringuteks planeeritud Haljala kooli uue hoone projekteerimine ja ehitus, mille maksumuseks kujuneb eelarves hinnanguliselt 1,3 miljonit eurot. “Sellest 0,8 miljonit eurot kaetakse meetme toetusest ja 0,5 miljonit valla võetava pikaajalise pangalaenuga,” lausus Aadel.

2017. aasta eelarvesse on kavandatud ka koostöös Rakvere vallaga kergliiklustee rajamine Haljala– Veltsi lõigul kogupikkusega ligikaudu 3 km. Projekti põhirahastus 85% ulatuses eraldatakse meetme “Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” toetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles