Heategevuskontserdiga toetatakse abi vajavaid lapsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel laupäeval, 11. märtsil astuvad Tapa kultuurikojas üles kümme lauljat ja muusikakollektiivi, et toetada kahte abi vajavat last.

Heategevuskontserdi korraldab MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing. “Sellise kontserdi idee tuli konkreetselt kahele Tapa valla lapsele mõeldes. Ühel neist on üliharuldane Sanfilippo sündroom ning teisel kaasasündinud peaaju väärareng, mis väljendub vesipäisuses,” rääkis ühingu eestvedaja Ave Pappe. Mõlemad lapsed vajavad igapäevaseks paremaks toimetulekuks abivahendeid, paraku napib peredel raha nende soetamiseks. Nii tekkiski idee nende laste heaks midagi ühiselt ära teha. Ürituse korraldustoimkond tegutseb vabatahtlikkuse korras ja kõik esinejad astuvad lavale selle eest tasu saamata.

Sanfilippo sündroom on haruldane geneetiline haigus, mis haarab kogu närvisüsteemi ning millele on iseloomulik progresseeruv kulg. Sündroomiga kaasnevad näiteks nägemise langus, kõndimisraskused, kuulmislangus ja hingamisraskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles