Maavanem esitab regionaalarengu auhinnale neli kandidaati

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru maaelufestivalil oli tegevust kõigile.
Sõmeru maaelufestivalil oli tegevust kõigile. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru maavanem Marko Torm esitab rahandusministeeriumile parimate regionaalarengut toetavate algatuste konkursile Regionaalmaasikas Aqva spordikeskuse, Sõmeru maaelufestivali, Võsu-Käsmu kergliiklustee ja MTÜ Arkna Terviseküla.

„Lääne-Virumaal on palju, mille üle uhke olla. Seekorda langes valik 2016. aastal silma paistnud arenduste osas just nende nelja pärli kasuks,“ ütles maavanem.

„Juba praegu on näha, et aasta 2017 tuleb maakonnale aga veelgi edukam ja säravam – uusi arendusi ja ettevõtmisi lisandub kohalike inimeste eestvõttel jõudsalt,“ lisas Torm ning tänas kõiki, kes panustavad ja arendavad teenuseid, loovad taristut, korraldavad üritusi ja laiendavad või tänapäevastavad tootmist.

Aqva spordikeskuse mõju kohaliku spordielu arengule hindab maavanem kõrgelt. „Siiani puudusid maakonnas korralikud tingimused tennisemänguks. Nüüd on meil maakonna suurim spordikompleks, kus enam kui 5000 ruutmeetrile mahuvad tennise-, seinatennise-, sulgpalli- ja lauatenniseplatsid, jõusaal, kaks rühmatreeningute saali ja võitluskunstide saal,“ sõnas maavanem. Marko Torm tõi rõõmustava näite, et tänu uuele majale kasvas Maret Ani tennisekoolis lastest huviliste arv hüppeliselt. „Kui varem oli umbes 60 last, siis maja avamine tõi teist sama palju juurde,“ ütles maavanem.

Maaelufestivali puhul nimetas Torm kasusaajaid. Publik, kes on kokku tulnud üle Eesti ja kaugemaltki, saab osa kauplejate, ettevõtjate, põllumeeste ja taidlejate tegemistest ning kauplejad jõuavad tarbijateni.

Võsu alevikku ja Käsmu küla ühendav kergliiklustee jalgratturitele, rulluisutajatele ja jalakäijatele on Tormi sõnul kohaliku elu arengule suure mõjuga. „Võsu ja Käsmu sidumine kergliiklusteega parandab liiklustingimusi nende asulate vahel ja loob mitmekesised vaba aja veetmise, sportimise ja aktiivse puhkamise võimalused,“ selgitas Torm.

MTÜ Arkna Terviseküla on Tormi sõnul aktiveerinud oluliselt kohalikku elu ja toonud Arkna taas pildile. „Sel aastal sai tööle käsitööjuustukoda, kus hollandi juustumeistri käe all ja kohalikust toorainest valmivad juustud; istutati 30 000 mustasõstrapõõsast ja alustati õunapuuaia rajamist kohaliku mahetoidu tootmiseks. Peetakse 30 mesilasperet ja 220-pealist piimakarja,“ tõi maavanem näiteks.

Regionaalarengu auhinda annab riigihalduse minister välja kord aastas positiivse ja väljapaistva mõjuga tegevuse eest regionaalvaldkonnas. Konkursile laekuvaid ettepanekuid hindab rahandusministeeriumi moodustatud komisjon, kes esitab tunnustusettepanekud riigihalduse ministrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles