Kiire tegutsemine tõi elupäästja medali

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti aumärgid.
Päästeameti aumärgid. Foto: Internet

Päästeamet autasustab elupäästja III klassi medaliga Vaos elavat Jaanus Akkuratovit, kelle kiire tegutsemine aitas päästa oma ema ja tolle elukaaslase elu.

Mullu 24. septembril valmistus Vaos elav Jaanus magama minema, kui ta elukaaslane tuli äreva teatega, et alumiselt korruselt, kus elab Jaanuse ema, kostuvad appihõiked. Jaanus läks vaatama, mis juhtunud oli.

Ta sisenes ema korterisse, kus esikus oli suitsu. Magamistoas oli näha leeke ja ema elukaaslane Aivar oli ukse juures pikali maas. Kohe haaras Jaanus mehest ning tiris ta trepikotta värske õhu kätte.

Seejärel sisenes ta taas korterisse, et välja tuua ema, kes magas kõrvaltoas. Õnnelikult ema välja aidanud, proovis ta ise leeke summutada, kuid see ei õnnestunud. Lõplikult kustutasid tulekahju päästjad. Toibunud Aivar anti üle kiirabile. Ema kiirabi ei vajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles