Kalju Komissarov pidas oma viimaseks jäänud sünnipäeva Rakveres

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu esmaspäeva suri kaks päeva enne oma 71. sünnipäeva pärast rasket haigust legendaarne teatrimees Kalju Komissarov.

Mullu 8. märtsil pidas Komissarov on 70. sünnipäeva peo Rakvere teatris.

Sünnipäeva tähistamist koordineeris Komissarovi õpilane Üllar Saaremäe, kelle vaimukasse etteastesse olid pikitud õnnitlused kultuuriminister Indrek Saarelt ja Tartu ülikooli rektorilt Volli Kalmult. Nendes kõnedes toodi esile vanameistri panust eesti teatrimaastiku kujundamisel ja tema julgust võtta vastutust.

Volli Kalm andis Komissarovile üle Tartu ülikooli aumedali, millega tunnustatakse neid inimesi, kel on ülikooli ees suuri teeneid. Komissarov oli seotud Viljandi kultuuriakadeemiaga alates aastast 1996, kui ta täitis teatrikateedri professori, kateedri juhataja, lavakunstide osakonna juhataja ja professori ametikohta. Lisaks teatrikunsti õppekava arendamisele ning lavastaja ja harrastusteatrijuhi lisaeriala loomisele algatas ta teatritehniliste töötajate kõrgharidusõppe kultuuriakadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles