Lõppes 1. jalaväebrigaadi õppus Talvelaager

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppes 1. jalaväebrigaadi õppus Talvelaager, kus talvist sõjapidamist harjutas üle 1700 kaitseväelase Eestist ja Ameerika Ühendriikidest.

"Tänavune Talvelaager oli eelnevatest kordi suurem nii osalejate kui ka intensiivsuse poolest, andes igale osalenud üksusele ning 1. jalaväebrigaadi staabile võimaluse õppida ning harjutada Eesti kaitsmist parimal moel," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm.

Talvelaagris nii ajateenijate kui ka Scoutspataljoni elukutseliste sõduritega koostööd teinud USA kompanii ülem kapten Edward Bachari sõnul on Eesti sõdurid väga pühendunud, väsimatud ning omandavad uusi teadmisi kiiresti. "Mul on hea meel, et saime koos nendega koostööd harjutada," ütles kapten Bachar.

Õppus Talvelaager oli jagatud kolme etappi: esimestel päevadel tuletati meelde talvetingimustes vajalikke üksikvõitleja oskusi. 1. märtsil algas õppuse aktiivne faas, kus harjutati ala hõivamist ning selle kaitsmist, luuretegevust, ründelahingut ning tagala-alaseid tegevusi.

Õppusel osalesid tegevväelased ja ajateenijad 1. jalaväebrigaadi staabist, Scoutspataljonist, Kalevi jalaväepataljonist, tagalapataljonist, luurekompaniist, staabi- ja sidekompaniist, tankitõrjekompaniist ning Kuperjanovi jalaväepataljonist.

Samuti võtsid õppusest osa Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased ning Ameerika Ühendriikide Eestis viibiva kompanii kaitseväelased. Osalenud manööverüksusi toetasid õhuvägi ning pioneeripataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles