Greete Steinburg vallutas mägesid ja tänavaid

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete Steinburg (esimene) ja Maaris Meier saavutasid mägirattatuuril neljanda koha.
Greete Steinburg (esimene) ja Maaris Meier saavutasid mägirattatuuril neljanda koha. Foto: Erakogu

​Portugalis lõppenud kolmeetapilise mägirattatuuri Algarve Bike Challenge kokkuvõttes saavutasid Rakke rattaäss Greete Steinburg ja Maaris Meier UCI naiste eliitklassis neljanda koha. Eestlannad jäid tuuri võitjatele alla vaid 13 minutiga.

Öistel linnatänavatel sõidetud proloogist ja kahest maratonist koosnenud tuuril oli Greete Steinburgi sõnul ohtrasti mägesid, toredaid inimesi ja sõidurõõmu.

“Proloog sõideti 2,6 kilomeetri pikkusel rajal Tavira linna südames. Ring oli väga kihvt,” kõneles Steinburg. “Korralikult kurvitamist, paar tõusu ja järsemat laskumist ning lõpus mööda treppe alla finišisse. Eriti põnevaks tegi sõidu aga see, et start oli pimedas, rada valgustasid tänavalaternad. Lisaks kasutasime ratastel lampe. Enne starti panime taktika paika. Mina vedasin alguse, raja lõpuosas tegi ees tööd Maaris. Tundub, et taktika ei vedanud alt, ning proloog õnnestus kahesekundilise eduga teise paari ees võita ja saime alustada teist etappi juba roosades liidrisärkides,” rääkis praegu Portugalis treeniv rakkelanna rõõmsalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles