Kommentaar: kuritöö, kohus ja karistus

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Meelis Meilbaum

Tänases lehes on lugu, kuidas purjus peaga avarii teinud endine kõrge kaitseväelane sai kohtult karistuse – tingimisi vangistuse. Tingimisi tähendab seda, et kui ta määratud katseajal uut kuritegu toime ei pane, siis trellide taha ta minema ei pea. Võin esimese nõudmise peale tuua näite, kuidas katseajal pandi toime uus kuritegu, aga ometi see priipääset vanglasse ei andnud. Ei andnud ka teine seadusrikkumine.

Kui konkreetse juhtumi juurde tulla, siis sai pioneeripataljoni endine ülem Eero Tepp oma eksimusest aru ja kahetses seda siiralt. Siinjuures tuleb rõhutada siirust, sest kohtus kahetsevad kõik kurjategijad. Paraku enamik advokaadi soovitusel. Õnneks on hakanud kohtud seda arvestama, ja kui kahetsus ikkagi kohtunikku ei veena, siis süüd kergendava asjaoluna seda ei arvestata.

Tepi arvel on mitu eksimust: mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimine, avarii tegemine ja sündmuskohalt omavoliline lahkumine. Täismäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles