Varjude mäng keerleb ekraani kumas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

On pühapäeva õhtu. Piilun enne magamajäämist Facebooki. Ema on saatnud lingi karjuva kommentaariga: loe, päris kohutav. Kiretu pealkirja “Veebikonstaabel hoiatab – Eestisse on jõudnud ohtlik lastemäng” all on lugu, mis sisaldab kirjeldust tegevustest, mille lõpp võib olla enesetapp.

Neelan iga rida. Jutt mängust, mille võidab see, kes pääseb liikuva auto eest terve nahaga tulema, toob vaikselt kananaha ihule. Hirm hiilib südamesse ja silmadesse. Enne kui räägin lapsega, palun ka mehel seda õudust lugeda. Vaikime – nii võigas tundub see.

Umbes paar nädalat tagasi valdasid mind samasugused tunded. Käisin Rakvere teatris noorteseminaril “Räägi minuga”. Veebikonstaabel Maarja Punak tõi näiteid oma töö igapäevast ja tõdes, et internet on kujunenud lõksuks. Viimased viis aastat veebikonstaablina töötanud politseinik ütles, et kirju, millele ta on vastanud, on umbes kümme tuhat. Kujutate ette?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles