Lasteaednik kogu eluks

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna lasteaed tähistab sel nädalal 40. sünnipäeva teatrietenduse, avatud uste päeva, rahvamuusikute kontserdi, aktuse ja peoga. Ka võetakse ette käik Mahu randa. Laidi Plotnik on siin töötanud lasteaia esimesest päevast peale.
Uhtna lasteaed tähistab sel nädalal 40. sünnipäeva teatrietenduse, avatud uste päeva, rahvamuusikute kontserdi, aktuse ja peoga. Ka võetakse ette käik Mahu randa. Laidi Plotnik on siin töötanud lasteaia esimesest päevast peale. Foto: Meelis Meilbaum

“Pole teist sellist ametit, kus sind nii palju kallistatakse,” ütleb Laidi Plotnik, kes on mudilasi õpetanud 40 aastat – päevapealt sama kaua, kui on avatud olnud Uhtna lasteaed.

Laidi Plotnik mõtiskleb: “Ja ilmselt pole Eestis ka ühtki teist lasteaeda ehitatud õunapuuaeda.”

Tõepoolest. Väga vanad õunapuud kannavad tänini ja lapsed saavad terrassilt alla astudes kohe puu alt oma käega õuna võtta. Ja kui kevaditi lapsi lasteaiast kooli saadetakse, on imeilus õunapuude õitsemise aeg. 40 kevadega on 506-st Uhtna lasteaia mudilasest saanud koolilapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles