Bussid ja veoautod põhjustavad õnnetusi sõiduautodest sagedamini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viimastel aastatel on sõidukite kahjutihedus jõudsalt kasvanud, eriti suurtel sõidukitel. Bussiga põhjustatakse keskmiselt kolm ja veoautoga kaks korda sagedamini liikluskindlustuse juhtumeid kui sõiduautodega.

“Iga kuuenda aastase kindlustuslepinguga bussiga ja iga kaheksanda aastase kindlustuslepinguga veoautoga põhjustati aasta jooksul liiklusõnnetus,” ütles Eesti Liikluskindlustuse Fondi geoinfosüsteemide juht Ülli Reimets. Liikluskindlustuse registri andmetel toimus Eestis 2016. aastal 2301 juhtumit, kus osales veoauto, ja 919 juhtumit, kus osales buss. Veoautode juhid oli 86% juhtumite puhul kahju põhjustajad, busside juhid põhjustasid 63% osaletud juhtumitest.

Lääne-Virumaal oli mullu 61 veoauto ja 17 bussi põhjustatud liiklusõnnetust. Lõviosa veoautode ja busside põhjustatud õnnetustest juhtuvad Tallinnas või selle lähiümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles