Ausambamäel lõigati maha paarkümmend puud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raietööd Rakveres Ausambamäel.
Raietööd Rakveres Ausambamäel. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsuse tellimusel tehakse raietöid Ausambamäe spordikeskusepoolses pargiosas. Rakvere linnapea Mihkel Juhkami sõnul on tegemist alaga, kus hooldustöid pole väga pikka aega tehtud ning seetõttu on seal palju haigeid ja murdumisohus puid.

Hindamise tulemusena langetatakse 24 puud, mis peaks tagama allesjäävatele oluliselt paremad kasvutingimused ja rohkem valgust kogu alale. Edaspidi võetakse laiemal pargialal ette asendusistutus. Raietöid teeb Haljala ettevõte Vesilõigu OÜ ning need peavad olema lõpetatud 28. märtsiks.

Sel aastal on linnal plaanis alale rajada korralikud valgustatud pargiteed, et spordikeskusse minejad ja sealt tulejad leiaksid õhtutundidel turvalise kodutee ka Pauluse kiriku suunal.

Praegu on valgustatud kõnnitee vaid pargi põhjaküljes. Samuti tehakse juuniks korda ausammas ise ning selle juurde viivad kõnniteed ja valgustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles