Iga päev on tähtis

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. märts - üleilmne unepäev.
17. märts - üleilmne unepäev. Foto: Shutterstock

Peaaegu (kui mitte päris) iga päev kalendris saab uhkeldada sellega, et peale hariliku nädalapäeva nime on tal vähemalt üks tähtis, enamasti ülemaailmselt tuntuks kuulutatud nimi. Virumaa Teataja tutvustab lugejatele ­lähiajal ette tulevaid veidramaid ja haruldasemaid tähtpäevi. Leidke oma lemmik või pühitsege igaüht!

17. märts - üleilmne unepäev

Märtsikuu kolmas reede on unepäev. Maailma Terviseorganisatsiooni algatusel loodi tähtpäev hea tervisliku une väärtustamise eesmärgil. Uni on huvitav nähtus, mida on uuritud aastasadu. Eestis tegeleb une ja uneprobleemidega Eesti Unemeditsiini Selts Võru-Kubijal. Uni on tore ja tervislik asi, kuid uneprobleeme esineb 45 protsendil maailma inimestest. Hea une tagamiseks on ohtralt näpunäiteid, näiteks vältige päeval tukastamist, hoiduge alkoholist, tugevast füüsilisest pingutusest ja kõvast kõhutäiest neli tundi enne magamaminekut, minge voodisse alles siis, kui tunnete end päris unisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles