Karl Ernst von Baeri sünniaastapäeva tähistatakse suurelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa muuseum

Tänavu möödub Koeru kihelkonnast võrsunud maailmakuulsa teadlase Karl Ernst von Baeri sünnist 225 aastat. Sünniaastapäeva tähistatakse täna mälestushetkedega Piibes ja  konverentsiga Koerus.

"Keskeestlastena peame tähtsaks oma kodupiirkonnast sirgunud suurmeeste meelespidamist ja nooremale põlvkonnale tutvustamist," ütles Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts.

Koostöös kultuuriasutuste, omavalitsuste ja teadusasutustega algab mälestuspäev kell 11 Baeri sünnikohas Piibe mõisas meenutushetkedega loodusteadlasele pühendatud mälestuskivi juures.

Edasi siirdutakse Koeru kirikaeda, kus kell 12 mälestatakse von Baeri vanemaid ja avatakse teemakohane infotahvel.

Mõlemas paigas tervitavad mälestuspäevalisi Järva maavanem ning Koeru ja Rakke vallavanemad. Sõna võtab professor Raik Hiio Mikelsaar.

Kell 13 algab Koeru kultuurimajas Karl Ernst von Baeri mälestuskonverents. Konverentsi juhatab sisse Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere. Teemakohaste ettekannetega esinevad Erki Tammiksaar, Aldo Tamm, Mati Kaal, Ken Kalling, Andres Tarand ja Ott Kurs.

Konverentsi ajal on Koeru kultuurimajas avatud von Baerile pühendatud väljapanek, esitletakse tema sünniaastapäeva puhul välja antud postmarki ning tutvustatakse 2015. aastal ilmunud Karl Ernst von Baeri mälestusraamatut "Teateid härra salanõuniku dr. Karl Ernst von Baeri elu ja kirjatööde kohta edastatud tema enda poolt".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles