Koeru kihelkonnas tähistati Karl Ernst von Baeri sünniaastapäeva

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänavu möödub Koeru kihelkonnast võrsunud maailmakuulsa teadlase Karl Ernst von Baeri sünnist 225 aastat. Sünniaastapäeva  tähistati täna Piibes ja Koerus.

"Keskeestlastena peame tähtsaks oma kodupiirkonnast sirgunud suurmeeste meelespidamist ja nooremale põlvkonnale tutvustamist," ütles Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts. "Eesti teadus- ja kultuuriloos ühe silmapaistvama isiku Karl Ernst von Baeri meenutamiseks korraldasimegi laupäeval tema kodukihelkonna keskuses Koerus temale pühendatud mälestuskonverentsi."

Koostöös kultuuriasutuste, omavalitsuste ja teadusasutusega teoks saanud mälestuspäev algas Baeri sünnikohas Piibe mõisas meenutushetkedega loodusteadlasele pühendatud mälestuskivi juures.

Foto: Erakogu

Edasi siirduti Koeru kirikaeda, kus mälestati von Baeri vanemaid ja avati teemakohane infotahvel.

Mälestuskonverentsi juhatas sisse Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere. Teemakohaste ettekannetega esinesid Erki Tammiksaar, Aldo Tamm, Mati Kaal, Ken Kalling, Andres Tarand ja Ott Kurs.

Konverentsi ajal oli Koeru kultuurimajas avatud von Baerile pühendatud väljapanek, esitleti Karl Ernst von Baeri sünniaastapäeva puhul välja antud postmarki ning tutvustati 2015. aastal ilmunud Karl Ernst von Baeri mälestusraamatut "Teateid härra salanõuniku dr. Karl Ernst von Baeri elu ja kirjatööde kohta edastatud tema enda poolt".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles