Riigi infosüsteemi amet hoiatab petukirjade eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot. Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi infosüsteemi amet (RIA) hoiatab pühapäeval levima hakanud kirjade eest, millega pettur üritab inimestelt kätte saada nende isiklikke andmeid.

Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ning neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot. Petukirja tunneb ära saatja aadressi järgi, see tuleb MTA-ga mitteseotud aadressilt. Tasub teada, et MTA ei saada selliseid teavitusi. Inimeselt küsitakse tema nime, isikukoodi, aadressi, telefoninumbrit ja krediitkaardi andmeid. Viimastel puudub seos tulumaksu tagastusega. Samuti küsitakse infot, mis on MTA-l olemas. 

MTA soovitab petukirja saajatel saata kiri edasi aadressile cert@cert.ee ja seejärel kiri kustutada. Kindlasti ei tohi kirjale vastata ega avada selles  sisalduvaid linke, sest on võimalik, et leht nakatab kasutaja arvuti lunavaraga.

Kui kirja saaja on eksikombel info sisestanud, siis tuleb sellest teada anda aadressil cert@cert.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles