“Sajandi lugu” kutsub presidendi teatrisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti 100. sünnipäeva teatriprojekti “Sajandi lugu” avaüritusena antakse 15. märtsil kell 15 Tallinnas Kadriorus presidendilossi ees president Kersti Kaljulaidile üle esimene ühispilet kõigile “Sajandi loo” lavastustele. Ühtlasi tehakse teatavaks sadakond ühiskonnale olulist isikut ja organisatsiooni, keda samuti ühispiletitega tänatakse.

Kolm aastat tagasi otsustasid teatrid Eesti Etendusasutuste Liidu eestvõttel oma riigile sajandaks sünnipäevaks kinkida Eesti riigi sajandipikkuse loo. Sajand jagati kümnenditeks, lisati pilk tulevikku ja otsustati, et kõik lavastused luuakse kahe teatri koostöös. Loosi teel selgus, millised teatrid moodustavad loomingulise paari ja milline kümnend saab ühislavastuse aineseks.

Alates augustist 2017 kuni juulini 2018 jõuab igal kuul publiku ette üks Eesti riigi elukümnendist inspireeritud lavastus. Esimesena näevad vaatajad teatri NO99 ja välispartnerite koostöös sündinud lavastust, mis käsitleb aastaid 1910–1920. Rakvere teatri partneriks on tantsuteater Fine5 ning kujutatavaks ajalõiguks aastad 1990–2000. Ühislavastus valmib aprillis 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles